Автор: Марко Травальо, главен редактор на “il Fatto Quotidiano. Превод: Владислав

...
Автор: Марко Травальо, главен редактор на “il Fatto Quotidiano. Превод: Владислав
Коментари Харесай

Марко Травальо: Как ще платим сметката на наркомана Зеленски

Автор: Марко Травальо, основен редактор на “il Fatto Quotidiano ”. Превод: Владислав Наков

Страхотни празненства, задето Европейски Съюз съумя да изнуди изнудвача Виктор Орбан и го принуди да каже „ да “ на новия пакет от €50 милиарда дарове за Украйна. Тоест следващ автогол, показан ни още веднъж като победа. Дори потиснатите и обеднели фермери, които обсаждат Брюксел, с цел да се опълчват на европейски еднолични строги икономии, нелоялната конкуренция на украинската пшеница, лудите цени поради войните, които Европейски Съюз подхранва, не са задоволителни, с цел да накарат водачите на лудия рейс, който назоваваме Европа и нейните водачи да си отворят очите. Тези идиоти не осъзнават, че надуват платната на най-лошия фашизо-национализъм и посредством “брюкселски принадлежности ” се качват на гърба на разрушената междинна класа, смачкания дребен и междинен бизнес, изпадналите в обществена ексклузия поради робския труд и безработните. И не чуват обидния вик на тези €50 милиарда, изпратени на една банкрутирала, корумпирана и непозната на Европейски Съюз страна, в допълнение към 110-те, които към този момент ѝ бяха дадени от 2022 година насам, с цел да я поддържат изкуствено жива още малко и да финансират нови контраофанзиви с още 500 хиляди резервисти, които да бъдат изпратени в месомелачката. 

И всичко това, с цел да се обслужат ползите на Съединени американски щати, които стопираха кранчето след прахосването на $113 милиарда, само че с помощта на нас, войнстващите идиоти, тъй като в този момент плащаме сметката, изпращаме €50 милиарда на сляпо, без да знаем какво ще се случи с тях нито ясно да дефинираме защо ще бъдат употребявани, нито да ги обусловим към дипломатически развой за преустановяване на огъня и договаряния въз основа на резултатите на бойното поле, който да избави и дребното останало, което може да бъде избавено.

Цяла Европа, освен 27-те членки на Европейски Съюз, ще има потребност от конференция за сигурност на всяка страна, която да обезвреди всички източници на напрежение: и тези, идващи от Русия, и тези, породени от НАТО и Европейски Съюз, които, в случай че бяха разрешили на Киев да разгласи неутралитет и съблюдаваха Минските съглашения за автономията на Донбас, щяха да избегнат войната. И в случай че през днешния ден те се намесват във връзка с аргументите за пиратството в Червено море, т.е. закононарушенията на Израел в Газа и на Саудитска Арабия в Йемен, а не върху резултатите, т.е. набезите на хусите, тогава бихме избегнали нова ескалация с Юга и Изтока, която не вреди на Съединени американски щати, а на нас - европейците. Изпращането на пари на очукания, надвит и излязъл отвън надзор украински режим е като да ги дадете на подвластно дете: не тласък за лекуване, а покана за взимане на опиати. 

Дори евроатлантикът Фубини( Федерико Фубини - публицист в Corriere della Sera - бел. прев.) наподобява е схванал това, когато отбелязва в “Corriere ”, че 230-те милиарда евро, които към този момент са хвърлени от Запада в Украйна, не са ѝ разрешили да възвърне нищо от изгубеното. Но по-късно, същият Фубини приканва Зеленски да „ откри ново определение за победа “, което би означавало „ консолидиране на територията, защитавана с голяма храброст “ (тази, която Путин не е окупирал), като към този момент не може да си върне останалата част (тази, която Путин към този момент окупира).

Идеята не е неприятна! Колко му е! Просто отново ще назовем успеха на Путин проваляне и готово - ние печелим.

Инфо: ilfattoquotidiano.it

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР